Sri Lanka 2015Afrejsen til Sri Lanka


Klokken er 05,15 og uret ringer, Jason ligger i midten og sover Karen er hoppet ud af køjen og er i gang med forberedelserne til at køre Jason i skole, og vores længe ventet ferie til Sri Lanka. Så jeg tænker jeg også må stå op ............... så efter et par timer gør jeg alvor af det. Nu er Karen også på vej hjem med morgenbrød så jeg skal vel op og pakke noget badetøj og nogle enkelte T-shirts, PCen og andre småting, ja der er nok ikke mange kvinder der tager på ferie med en kuffert der vejer 9.7 kg.


Daniel er på vej hertil han skal køre os i lufthavnen,men vi skal lige have en bid brød og og en kop kaffe/kakao inden vi kører.


Og det skulle blive igennem sne og slud, ja et rigtigt lortevejr, godt man skal væk fra den kulde.Vi  landede i lufthavnen, kl . ca 10,45 og vi skal først flyve kl 14.00 med Emiraterne til Dubai og så videre til Colombo på Sri Lanka


Vi skal også lige have de obligatoriske 3-4 liter sprit, og det er ikke mig der presser på…. nej det er fruen, jeg ved sgu ikke hvornår vi skal nå at drikke alt det sprut, det svarer vel  til at være sanseløs beruset i 14 dage + det løse.


Men nu sidder vi bare og fordriver tiden., vi skal jo først flyve kl 14,00, og hvad laver man så, kigger lidt på alle de typer der går i gennem lufthavnen  og hvor er mennesker dog mangfoldige. Og så skriver jeg lidt hjemmeside, håber den bliver bedre end sidst, det er en ny måde jeg gør det på.


Ankomst Dubai:


Man forstår ikke rigtigt at når man lander i Dubai som er meget meget rige at man bliver sat at ude på landingsbanen og skal køre med bus ind til terminalen, ca 15 min. Det kunne til dels forveksles med en kreaturtransport, vi stod meget tæt….. de kunne lære lidt af CPH.


Efter 2 timers stop i Dubai kom vi atter op i en kæmpe flyver, en 777-300 og fløj videre til Colombo hvor vi landede kl ca 8.25 lokal tid, dansk tid 03,00. Så nu er man træt og lidt rundtosset, man har spist, drukket, sovet, drukket, spist, drukket, sovet, så burde man være klar til ferien.


Og udgangen igennem immigration gik fint og smertefrit, der var ikke meget kontrol.


Da vi så kommer ud i den store ankomsthal i Colombo lufthavn står der 100-120 mennesker med et skilt hvorpå der står et navn...........................  og i aner ikke hvor mange der hedder Jensen der tager til Sri Lanka, jeg prøvede de første tre der stod lige i nærheden, ikke nogen gevinst……. Så, så jeg en ældre mand komme imod mig, nu skal jeg jo passe på ….. ældre og ældre…………. Lad os sige en mand i hans bedste alder, han ser meget målbevidst ud, jeg stopper op og kan se, jeg kender ham fra et billede jeg har set fra vores gode venner Tine og John som også har taget den ”næsten” samme tur, og brugt ham som chauffør…………….. Lucky hedder han…… are you Mister Tom.... spørger han.  Så siger jeg … Are you Lucky………… sometime....… siger han ……..  Where didt you now my name Lucky from………. på sådan lidt Peter Sellers engelsk.


Fantastisk …. Skide sjovt………… så sagde jeg til ham, han var meget berygtet i danmark …………… så grinede han og sagde….. Ohhhh  what a wonderfull storie.... mister Tom

ha ha og igen på dette fantastiske Peter Sellers engelsk, det skal nok blive sjovt og han bliver så også vores chauffør de næste mange dage. 

Vores ven og chauffør

LuckyDronningens fald

 

 


Besvimeri ......... ja det har i aldrig hørt om før..................


Men nu skal i bare hører....... vi er lige ankommet til Koh Chang og venter spændt på at dronningen kommer ........ LIS BAU


Jeg har siddet og ventet en halv time og en Chang, da der kommer en taxa ned ad bjerget med dronningen og hendes tjener, det er fantastisk at man kan aftale hjemme i lille danmark at man skal mødes på en ø i Thailand en given dato, og at det så lykkedes..... flot......Nå..... men de kommer ud af bilen og siger hej og for fanden hvor er det hyggeligt, jeg siger de skal lige gå i receptionen og melde deres ankomst så det går rigtigt til, jeg har fået deres nøgle så det er iorden.


Så vi skal ned og se hytten....... vi stopper lige på vej ud, henne ved trappen Lis skal lige sige noget..... jeg er gået ned ad trappen ........ Pludselig hører jeg Lis........ DEN ER BRÆKKET


HVAD SNAKKER du om ........ jeg vender mig om.. og ser hun ligger på jorden ...................... Ja siger hun........ jeg faldt og jeg har brækket benet .......... nåårr ...arrrgg .... nej da .....tror du virkelig det ........... JA OG NU BESVIMER JEG.......... siger hun .......... KAN JEG LIGGE HER.... midt på indgangen  JA JA Lis bliv da bare liggende der sker ikke noget.... bare rolig vi er her.


Der går lige et stykke tid før hun er klar igen og kan sidde op.


Og igen siger hun den er brækket........  jeg er sikker --------  arrrg siger Leon tror du virkelig ..... er det ikke bare skaberi ...skal vi ikke lige sove lidt og så se tiden an.  Det gjorde vi så, og dagen efter måtte hun på hospitalet ............


og den var brækket................... FUCK   FUCK     FUCK  .............. en uge henne i ferien og så sker dette ikke skide sjovt


Vi fik bugseret hende ned i hytten, så hun kunne komme på plads med hendes ting, hun får ringet til SOS og får at vide hun skal hjem med det næste fly.... hu hej vilde dyr........ men så galt gik det ikke, de sagde ellers at hun og hendes tjener skulle på 1 klasse hjem med det helt store. Men det blev Finnair business class og det er måske ikke lige det vi forstår ved luksus fly, men vi håber det går godt, kunne forstå hotellet i Bangkok var meget fint.


Det er tid til at få set øen.....

 

 


Vi ...... ja..... os der er tilbage, havde aftalt at vi skulle lige se øen inden vi skulle videre, så vi bestilte en vogn der skulle køre os rundt på øen, to søde unge mennesker kørte de 20 km øen er lang og så tilbage igen med stop ved et vandfald, og nogle elefanter... det er jo elefantøen ......Chang betyder elefant, et udkigssted ......og så var det den ø.


Om aftenen gik vi i vandkanten hen til byen og fik kæmpe rejer med bagt kartoffel og grillmajs


salat.... meget meget lækkert 3 pers. 1200.- bath med det hele..... ja og hvidvin en øl og Cappuccino
Atter en køretur men, lidt mere spændende.

 

 


Nåå! .... men vi skulle videre til en ny ø nemlig Koh Samet, vi havde pakket ned inden vi spiste morgenmad så vi bare skulle stige ind i bilen bagefter og køre, chaufføren var der til tiden og vi kørte ned til færgen det tog 5 min, men det var vist ikke beregnet at vi skulle vente 45 min. på at sejle, der var sat 3 timer af til transport, den sidste færge til Voungduan Resort på Koh Samet sejlede 13.30.


Da vi har kørt et stykke spørger jeg om vi kan nå det til 13.30........ NO PROBLEM  KA  KA siger han og kører noget rask til........ og vi sidder og hyggesnakker ....... NOT.....man kan sige vi er .....noget opmærksomme på hans kørsel......


Jeg spørger igen lidt senere, om han nu er sikker på at vi kan nå det......... så viser han med tommel og pegefinger..... han sætter sådan neglene sammen og viser hvor lidt luft der er i mellem ....... så tæt tror han det bliver.......... og de var tæt...... så er det ligesom han mente jeg pressede ham lidt..... så.... nu trykkede han sgu spederen i bund......... og så gik det med 110-140 ud og ind imellem biler og motorcykler hu hej da....... Når vi kom til byerne hvor der var lyskryds og lidt kø...... kørte han ud i drejebanen til højre og når det så blev grønt..... satte han klampen i bund og drønede ind foran de andre der skulle lige ud......... sådan gør man det.


På et tidspunkt var der en rimelig lang kø......... så kørte han ind i en venstre drejebane......... og ind over fortovet..... forbi nogle boder som var ved at være klar til at begynde at sælge varer...... ind over en parkeringsplads...... og så ind i mellem to lygtepæle........... og vupti ......så var vi ude på vejen igen foran et halvt hundrede biler der pænt ventede på der blev grønt......... og HALLO det var altså  samtidig med han snakkede og SMSéde i ikke mindre end to telefoner....... FLOT OG FARLIGT........ på et tidspunkt virrede han med hovedet som om han var ved at sove........ så var det også vi blev lidt nervøse............. HA HA


Han sagde på et tidspunkt at nu er der 100 km tilbage....... og der, var der 45 min til båden sejlede.......


Men jeg må sku lade ham..... vi kom i mål ca 8-10 min. for sent, men det er heldigvis tai-tid så vi nåede lige at få røven om bord og så sejlede vi ca 20 min for sent.


                                     


                                         MEGET   SPÆNDENDE   KØRETUR Landgangen på Koh Samet

 

IMG_1105


IMG_1105


IMG_1106


IMG_1106


IMG_1107


IMG_1107


IMG_1108


IMG_1108


IMG_1109


IMG_1109


IMG_1115


IMG_1115


subscribeAbonner

playAfspil lysbilledshow

 


                                              Bådflygtninge


JA Bådflygtninge.......  Det kunne det sgu godt ligne ..... men det er en ganske normal landgang på Koh Samet... man får lige sat sin fod i sandet................... og vupti så står den mægtige Ø-betjent og vil have 200 bath for at du kan få


lov at komme i land......det er jo en National park......


måske lige lovlig store ord .....at bruge om denne Ø.


Men den er skide hyggelig..... man opholder sig kun på


stranden hvor barer og spisesteder ligger side om side


og et minimarked ind imellem med billige øl og sodavand


lidt chips og saltstænger.Hverdag på Koh Samet

 

 


Efter en noget hæs-blæsende køretur, får vi en stille og rolig overfart til Koh Samet,  øen der ligger i bunden af Rayong provinsen lidt syd for Pattaya og så ca. 220 km fra Bangkok godt 3 timers kørsel........ det er en meget lille ø og egentlig ikke noget særligt  , jeg tror den har været udsat for noget naturkatastrofe fordi når man kører rundt på øen ser det ud til en vej lige er forsvundet og de der statuettehuse til dronningen ligger væltet omkuld, flere steder var fundamentet fra huse det eneste der var tilbage og så lå det helt skævt, som var det revet op af jorden....


Man har nogle steder i Thailand svært ved at rydde op efter sig og det må siges man har her... ja ikke lige hvor vi bor..... selvfølgelig....... men vi lejede nogle scootere og kørte rundt på øen og der var noget skidt i hjørnene må man sige........ Det håber jeg de bliver bedre til...


Stedet vi bor på hedder Voungduan Resort og er et af øens bedste og største, restauranten er dog middel, skal lige siges frokost ....... vi har ikke spist til aften der endnu men prismæssigt er de i bund........  men det skal vi nu ............Tak for mad.... det var rimeligt ......vi fik lidt kæmperejer.... tunbøf..... noget salat.... og så lidt pommes frites.
    Sjovt

 

IMG_6804


IMG_6804


IMG_6797


IMG_6797


IMG_6801


IMG_6801


IMG_6799


IMG_6799


IMG_6797


IMG_6797


IMG_6794


IMG_6794


subscribeAbonner

playAfspil lysbilledshow

 


Vi sidder og snakker en eftermiddag i baren på stranden, og vi snakker familie og børn, og alt det der, der hører med.... sorger....glæder...


og så bare det med at være sammen, det er skønt især hvis alle er glade............og det er vi da heldigvis for det meste.................. haha  Karen siger ........ er det bare ikke dejligt det her..... virkelig skøn mad og super gode drinks..... og kan du så forestille dig hvordan børnene kan rende og lege nede i vandkanten.......... øhhh  hvad er du siger skat  ...... børnene rende og lege i vandkanten......... hvad mener du.....er det dem på henholdsvis  23.... 28... og 32 ........ jo det kan jeg da godt............. men jeg tror ikke jeg har lyst til at tænke den tanke færdig .............. der tror jeg sgu jeg springer over.  ( eller venter til august ) Nu var det sgu nok børnebørnene hun mente.................. men en “go griner” som det nu hedder.
Hjemturen

 

 


Det kommer... det ved man jo.... at hjemad må det jo gå på et tidspunkt..... og det er desværre nu.


Vi har haft nogle gode dage i Bangkok, ikke lige min livret den by....... men det var et meget hyggeligt hotel...... lidt luxus var der over det, og det var meget fint.


Vi skulle være i lufthavnen omkring kl. 10.00 så vi var tidligt oppe og spise morgenmad, vi havde lavet en aftale med hotellet om en bil kl 9.00 og det holdt også, bortset fra at den ikke kunne rumme vores bagage......... eller rettere sagt Ilse´s bagage...... hun havde handlet så meget at hun blev nødt til at købe en stor kuffert...... hvor hun kunne have alle hendes ting + den anden kuffert nede i........ men vi fik så en med et større bagagerum.


Vi havde en vældig flink chaufør, der malende beskrev at det Malyesiske fly der forsvandt nogle dage før......... garanteret var styrtet ned..... så viser han med hånden sådan i en bue nedad........ BOOOM ........... total smadret.................fedt......fedt...... du kunne ikke lige tænke dig at holde din kæft......... vi er faktisk på vej i lufthavnen og skal selv ud at flyve om et nogle timer....... så hvor fedt tror det er at sidde og tænke på at man falder ned.


Nå men vi kommer til indtjek og der skal vejes kufferter...... Ilse vinder klart med godt 29 kg....... så jeg er ikke sikker på at alt det hun har købt var så billigt igen........ hun skule op med 3500 bath oven i ..... ikke så heldigt.

 

IMG_6992


IMG_6992


IMG_6993


IMG_6993


IMG_6994


IMG_6994


subscribeAbonner

playAfspil lysbilledshow

 


Alting har en ende........ og en hvalfisk den har to.........